Teater på Træk

En kulturkaravane langs hærvejen

04 June 2012

Arrangør

Posted in Arrangør

Teatert Kimbri

Teatret Kimbri er initiativtager og kunstnerisk og administrativt ansvarlig for Teater på Træk.

Gitte Kielberg, der er kunstnerisk leder af Teatret Kimbri fortæller:

"Denne rejse er en drøm, som jeg ikke kunne slippe. Jeg tror, at jeg ville blive utilfreds, hvis jeg ikke forsøgte. Det var lykkedes os at lave "Pooka - Hesten fra Tir na nog", som også var en kæmpe mundfuld, og så fik jeg blod på tanden". Fra at lave en forestilling med to optrædende heste til at få dem spændt for vognen og starte en kulturkaravane syntes der ikke så langt. Det viste sig dog, at det blev til mange, mange måneders intensivt planlægnings- og sponsor arbejde, før projektet var i hus. Der er virkelig mange tråde der skal holdes i og væves sammen til et fælles tæppe. Nogle drømme skjuler omfanget af arbejds indsatsen, fordi de gerne vil fødes, og gud ske lov for det. Hvis ikke man realiserer sine drømme, så kommer der ikke nye, og vi lever på mange måder af det stof, som drømme er gjort af."

Samarbejdspartnerne i Teater på Træk har haft mange års inspirerende samarbejde på kryds og tværs af landegrænser og kompagnier. Den fælles vision om teater og musik som en samlende kraft, der kan få mennesker til at mødes i midlertidige meningsfulde fællesskaber har født spændende samarbejdsprojekter i Polen, Ungarn, Frankrig, Letland, Tyrkiet, Kina, Færøerne og Danmark. For Teatret Kimbri er Teater på Træk en forsættelse og en kulmination af dette samarbejde.

Gitte Kielberg

Kunstnerisk leder af Teatret Kimbri

04 June 2012

Hvad er Teater på Træk

Posted in Baggrunden

-En international kulturkaravane i hestevogn langs med Hærvejen,

-Et samarbejde mellem lokale kulturaktører –både børn og voksne- og 4 professionelle teatre fra Danmark, Polen og Frankrig.

-En rejse i et tempo, hvor både sjælen og publikum kan følge med.

-En folkevandring hvor kunst og kultur går hånd i hånd og mødet mellem mennesker står i centrum.

Undervejs produceres den internationale samarbejdsforestilling "Vandrelyst". Den handler om det, der sker med vort sind, når vi går og er en spændende mosaik, der er farvet af vind og vejr. Her er duftende savsmuld og levende heste i fri dressur, fransk gadeteater på stylter, danseteater i regnbuens farver og sort polsk humor. Det hele krydres med indslag fra gode, lokale kulturkræfter.

Vi har inviteret TV 2 til at følge karavanen, så den kulturelle rigdom udenfor de store metropoler kan få sendetid. Og så skriver vi på vores egen blog.

Alle Hærvejskommunerne har givet tilsagn om støtte til projektet og står for en stor del af egenfinansieringen ved at købe en eller flere af de deltagende teatres forestillinger. De formidler også kontakt til institutioner, børn og voksne, der kommer til at optræde i ”Vandrelyst”. Vi skaber en ramme hvor lokale kulturaktører kan spille bold med både os og hinanden. På den måde styrkes sammenholdet og den lokale identitet, og ressourcer bliver gjort synlige.

Vejen kommune nævner i begrundelsen for sin støtte til projektet:

”Projektet vil være en event, der udover at tiltrække pressens og andres opmærksomhed også vil være en inspiration og oplevelse for lokale beboere og kulturaktører”.

Aabenraa Kommune skriver:

”Projektet er udviklende og nytænkende som kulturtilbud i grænselandet”

 

August 2012 spænder vi hestene for vognene og drager af sted. Vi rejser en måned og 300 km. fra Viborg til Padborg. Vi spiller 4 anmelderroste forestillinger, hvor målgruppen er børn og deres voksne. Undervejs producerer vi ”Vandrelyst”, som har premiere i Padborg.