04 June 2012

Hvad er Teater på Træk

Posted in Baggrunden

-En international kulturkaravane i hestevogn langs med Hærvejen,

-Et samarbejde mellem lokale kulturaktører –både børn og voksne- og 4 professionelle teatre fra Danmark, Polen og Frankrig.

-En rejse i et tempo, hvor både sjælen og publikum kan følge med.

-En folkevandring hvor kunst og kultur går hånd i hånd og mødet mellem mennesker står i centrum.

Undervejs produceres den internationale samarbejdsforestilling "Vandrelyst". Den handler om det, der sker med vort sind, når vi går og er en spændende mosaik, der er farvet af vind og vejr. Her er duftende savsmuld og levende heste i fri dressur, fransk gadeteater på stylter, danseteater i regnbuens farver og sort polsk humor. Det hele krydres med indslag fra gode, lokale kulturkræfter.

Vi har inviteret TV 2 til at følge karavanen, så den kulturelle rigdom udenfor de store metropoler kan få sendetid. Og så skriver vi på vores egen blog.

Alle Hærvejskommunerne har givet tilsagn om støtte til projektet og står for en stor del af egenfinansieringen ved at købe en eller flere af de deltagende teatres forestillinger. De formidler også kontakt til institutioner, børn og voksne, der kommer til at optræde i ”Vandrelyst”. Vi skaber en ramme hvor lokale kulturaktører kan spille bold med både os og hinanden. På den måde styrkes sammenholdet og den lokale identitet, og ressourcer bliver gjort synlige.

Vejen kommune nævner i begrundelsen for sin støtte til projektet:

”Projektet vil være en event, der udover at tiltrække pressens og andres opmærksomhed også vil være en inspiration og oplevelse for lokale beboere og kulturaktører”.

Aabenraa Kommune skriver:

”Projektet er udviklende og nytænkende som kulturtilbud i grænselandet”

 

August 2012 spænder vi hestene for vognene og drager af sted. Vi rejser en måned og 300 km. fra Viborg til Padborg. Vi spiller 4 anmelderroste forestillinger, hvor målgruppen er børn og deres voksne. Undervejs producerer vi ”Vandrelyst”, som har premiere i Padborg.

Social Bookmarks